Kålrot och timjan kompott.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där det står överkurs, behöver ni inte använda det ger bara en rundare smak.

Tid 30 minuter.
700g riven Kålrot
150g hackad lök
2st hackade vitlöksklyftor
10g tum stor hackad ingefära
15g kokosfett
1/2 l vatten
2dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)  
3 matskedar flyttande grönsaksfond 
1/2 dl äpplecider vinäger
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1/3 tesked stevia (överkurs)
1/4 tesked vaniljpulver (överkurs)
3 matskedar färsk timjan
2 matskedar guarkärnmjöl 
Malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt

Riv kålroten för hand eller i en matberedare.
Fräs lök, vitlök och ingefära i kokosfett i ca 4 minuter, häll i vitvin, reducera till hälften. Rör i kålrot, stevia, sambaolek, vaniljpulver, grönsaksfond och vatten. Låt det koka i ca 15-20 minuter. Häll i äppelcider vinäger och guarmjöl. Rör om ordentligt tills det bli tjockt. Stäng av värmen, avsluta med timjan, malen svartpeppar och örtsalt.







Per 100g
Kalorier 43
Protein 0,7
Kolhydrater 5,6
Fett 1,4

Kommentarer