Fläskfilé rullad fylld med svamp och mozzarella. (Rödbetor och chevresallad.)

Betalt samarbete med SUPERFRUIT.

Tid 40minuter
400g trimmad fläskfilé
120g hackad skivling eller champinjon
30g hackad lök
2st hackade vitlöksklyftor
3 kvistar timjan
100g mozzarella
Örtsalt
Malen svartpeppar

Rödbetor och chevresallad (receptet hittar du bland sallader)


Sätt på ugnen på 180C

Skär fläskfilen längs med så den fläker sig sen banka ut den en aning så den blir jämntjock.

Stek svamp, lök, vitlök och timjan i kokosfett i ca 5 minuter tills vätskan är borta, blanda i mozzarella och låt den smälta in. 

Salta och peppra båda sidorna av fläskfilén, lägg den på metallfolie, bred svampröran i mitten av fläskfilén, rulla ihop den, rulla ihop och vrid ihop ändarna så det blir tätt.

Placera i ugnen i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen nått 65C.
Låt vila i folien i 10 minuter.

Specialingredienser hittar du antingenu i länkar direkt i receptet eller här nedan.




För hela.
Kalorier 769,5
Protein 103,7
Kolhydrater 7,7
Fett 35,6

Delat på två portioner
Kalorier 384,8
Protein 51,9
Kolhydrater 3,9
Fett 17,8

Delat på tre portioner
Kalorier 256,5
Protein 43,6
Kolhydrater 2,6
Fett 11,9

Delat på fyra portioner
Kalorier 192,4
Protein 25,9
Kolhydrater 1,9
Fett 8,9

Delat på fyra portioner med Rödbetor och chevresallad.

Kalorier 461,2
Protein 37,6
Kolhydrater 14,8
Fett 26,7

Kommentarer