Kyckling, bacon och sparrisgräddsås med Shirataki fettuccine. Lchf.

Betalt samarbete med SVENSKT KOSTILLSKOTT 

Det är första gången jag provar fettuccinie och dem är nog lite roligare att äta än vanliga nudlar för dem kräver mer tuggmotstånd. Snabblagat och gott.

Tid 12 minuter.
200g tärnad kyckling
50g tärnad bacon
20g hackad lök
50g tärnad sparris
1st hackad vitlöksklyfta
10g smör
1dl vatten
1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1/3 tesked paprikapulver
Örtsalt

Skölj fettuccinen i ljummet vatten i en minut.

Stek bacon, lök och vitlök i en varm gryta med smör i ca 1 minut. Häll vatten, skrapa av det som satt sig i botten. (där ligger smaken) Tillsätt kyckling, grädde och paprikapulver, låt koka på högvärme i 5 minuter, tillsätt sparris, låt koka i 1 minut, tillsätt fettuccinen, krydda med örtsalt, låt koka i 1 minut. Servera.





För hela.
Kalorier 588,5
Protein 53,1
Kolhydrater 5,9
Fett 38,3

Delat på två rätter.
Kalorier 294,3
Protein 26,6
Kolhydrater 3
Fett 19,2

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.

Kommentarer