Kyckling ugnsrostad med paprika, grov morotsmos och tomatsalsa.

Betalt samarbete med LYCKASMEDMAT och SVENSKT KOSTTILLSKOTT.

Tanken med att koka grönsakerna med liten mängd vatten och inte hälla ut vattnet utan låta det koka ner med grönsakerna är för att inte tappa all näring som vi annars häller rakt ut i vasken när vi häller av vattnet från våra kokta grönsaker.

Jag använde vanlig, gul och svart morot men det är bara för färgens skull. Det samma med tomaterna, jag använde röd och gul mest för skoj skull.

Tid 20 minuter.
200g kyckling bröst
50g tärnad rotselleri
150g tärnad morot
30g hackad lök
2st hackade vitlöksklyftor
2st tomater  
Gräslök
5g 1 matsked OLIVOLJA
1 tesked citronsaft
Paprikapulver
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 180C.
Krydda kyckling med örtsalt och paprikapulver, placera den i ugnen i 15minuter.

Koka rotsellerin med morot, lök, 1st vitlöksklyfta med tillräckligt med vatten så det täcker grönsakerna. Koka dem tills nästan all vatten är ner kokt, krossa grönsakerna med en BALLONGVISP, krydda med örtsalt. ugnen.

Det tar ca lika lång tid som det tar för kyckling.
Dela tomaterna i fyra, ta bort kärnhuset, tärna skinnet i små tärnor, blanda i en skål med hackad vitlöksklyfta, gräslök, citronsaft, olivolja och örtsalt.




För hela.
Kalorier 392
Protein 45,8
Kolhydrater 21,5
Fett 12.1

Delat på två portioner.
Kalorier 196
Protein 22,9
Kolhydrater 10,8
Fett 6,1

Specialingredienser hittar du antingen i länkar
direkt i receptet eller här nedan.

Kommentarer