Kycklinglever stekt i svartvitlök, blomkåls, spenatsallad toppad med parmesan och ugnsrostad tomat.

Betalt samarbete med  SUPERFRUIT och SVENSKT KOSTTILLSKOTT  


Kycklinglever är ingen favorit, kommer ihåg hur jag avskydde den som liten och bara tanken av hur hemsk den var hänger kvar än idag men som vanligt måste jag alltid prova på allt minst en gång till. Och när den följde med mig hem från affären så kunde jag inte låta bli att leka ihop en god och mättande lunch.
Ni kan använda vanlig vitlök om ni vill.


Tid 20 minuter

150g kycklinglever  
100g riven blomkål
150g 1/2 bifftomat
40g hackad lök
50g spenat
1st svartvitlöksklyfta
5g kokosfett
Svartpeppar
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 200C grill.
Krydda tomaten med örtsalt och svartpeppar, placera den i ugnen i ca 15 minuter. för att hålla koll på tiden kan ni alltid använda en ÄGGKLOCKA.

Stek lök och vitlök hårt i kokosfett i ca 3 minuter, tills det nästan är bränd lök. Tillsätt kycklinglever och blomkål, sänk värmen till medel, stek i ca 5 minuter, krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda i spenat till sist. Toppa med riven parmesan. Servera med tomaten.




Kalorier 388,4
Protein 37,5
Kolhydrater 13,8
Fett 19,5

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.

Vill du göra en livsstilsförändring och upplever att du försökt allt men ändå inte lyckats?


  • Har du tröttnat på "quickfix" som inte håller i längden?

  • Vill du komma igång med träningen och bra kost?


  • Känner du att du fastnat i din träning och inte kommer vidare och når dina mål?


  • Känner du att din vardag är allt för stressig och att du inte lyckas få livspusslet att gå ihop?




Har du någon fråga eller fundering om blogginlägget eller våra tjänster kan du ställa den direkt här:



Kommentarer