Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPERFRUIT
Den köttfria lätta lunchen som även passar som tillbehör
till köttet. Som vanligt går det lika bra med vanlig vitlök som med
svartvitlök.
Tid 25 minuter.
100g tärnad butternut squash (pumpa)
30g skivad rödlök
40g skivad gul paprika
100g 1st klyftad tomat
40g handfull spenat
40g svartkål
1st svartvitlök
Körvel eller persilja
10g smör
5g kokosfett
30g chevreost
Malen svartpeppar
Örtsalt
Sätt igång ugnen på 180C.
Lägg butternut squach, rödlök, svartvitlök med 5g smör i en
stekpanna. Placera den i ugnen i ca 10 minuter. Tillsätt tomat, paprika, chevreost,
placera i ugnen igen i ca 5-10 minuter. Pumpan ska fortfarande ha lite
tuggmotstånd. Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt.
När det är ca 5 minuter kvar. Stek svartkålen i en stekpanna
med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. Krydda
med örtsalt.
Servera med spenat.
Kalorier 310,1
Protein 10,6
Kolhydrater 13,7
Fett 22,5
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.
Kommentarer
Skicka en kommentar