Grovt fullkorns bröd

Så då har jag testat fram ett bröd som är nyttigt på papper men skulle det bli lika bra i verkligheten!! Som jag sagt förr så när det börjar snurra i huvudet om vad som händer när man byta ut det ena med det andra så blir det, det fjärde :)
Den blev riktigt god direkt från ugnen men vi får se i morgon!

Dagen efter är den lika god! Den är lite blöt men det är så den ska vara det är fibrex som gör att den håller sig mjuk och go!

200gr grahamsmjöl
200gr grovt rågmjöl
100gr vetekli
1 dl 30gr fibrex
3/4 dl 30gr krossad linfrö
1 tesked salt
1 matsked canderel
1 tub 250ml kesella light 1%
4dl vatten
50gr jäst

Lägg allt det torra i en mixer skål, värm upp kesellan och vattnet till ca 37grader eller finger varmt, blanda i jästen så det blir upplöst i vätskan, häll i vätskan i skålen och sätt i gång mixern först på låg fart sen öka farten och låt den gå i 5min! Sätt skålen åt sidan, täckt med en handduk, låt den stå och jäsa i 20minuter! Ta ut degen och rulla den till en limpa, lägg limpan i en bröd form, täck över med en handduk och låt stå i 30minuter! Lägg brödet i en förvärmd ugn på 150C i 30 minuter, ta ut limpan från formen och sätt tillbaka brödet i ugnen 30minuter till, ta ut och låt den svalna!





för hela brödet      per skiva av ca 15 skivor
Kalorier 1947              129.9
Protein 94.8                6.3
Kolhydrater 282.9       18.9
Fett 27                       1.8

Kommentarer