Kyckling och blomkåls pastej!

Detta är en annan ide jag har lekt fram efter jag gjort paté på jobbet och funderade på om man skulle byta ut grädden mot smöret och vad då man kan få!

200gr kyckling färs
100gr riven blomkål
halv hackad lök
1 ägg gula
2 dl mat extra 4%
2 dl vatten
1 tesked grönsaks fond
1 tesked majzena
en nypa chili flakes
en nypa torkad oregano
1 vitlöks klyfta
1 tesked paprika
örtsalt och peppar

Fräs av löken, vitlöken och blomkålen i en varm panna i ca 2 minuter tills den är mjuk, häll i mat extra och ta bort pannan från värmen. häll mixen i en blender, blanda 1dl vatten med grönsaks fonden, blanda 1dl vatten med majzenan, lägg i resten i blendern och kör i ett par minuter till mixen är len och mjuk! Häll i mixen i 2 små bakformar och placera den i en förvärmd ugn på 150 C i 25 minuter. Ta ut och låt dom svalna!
Den är helt perfekt till för att ha till att bre på mackan!
Den går med att frysa och blir inte som andra pastejer gryning och jag tror att det beror på att det är mindre fett i den!





Hela mixen              per form
Kalorier 472.2          236.1
Protein 50,7              25.4
Kolhydrater 25         12.5
Fett    21                  10.5

Kommentarer