Så fixar vi grönsakerna!



Det är inte alltid lätt att få i sig grönsaker för helt ärligt så är dom så tråkiga och smakar bara trä, men det behöver inte vara så svårt, och man kan göra en laddning som räcker i en vecka!

Detta är min favorit!

Ta lika delar av allt. Om det nu är 2st av varje eller 200gr, 1kr eller 10kg! Skala dom. Dela dom finger tjocka tex moroten delar ni i 4 delar, behåll dom så långa ni kan. Schalottenlöken delar ni även i fyra. 

Du behöver!
Morötter (vanlig, gul eller svart )
Palsternacka
persiljerot
gulbetor
Schalottenlök 
vitlök
timjan
rosmarin
honung
baslamico vinäger
oliv olja
samba olek
salt, peppar

Låt oss nu säga att ni gör en liten laddning av ca 1kg av varje! Lägg 4 klyftor vitlök, 1 schalottenlök, 1 matsked honung, 1 tesked samba olek, handfull timjan och rosmarin, salt, peppar, ca 3dl balsamic vinäger i en mixer, kör igång och häll i oliv olja sakta till det blir en tjock massa, du behöver mellan 800-1000 ml men smaka gärna av den! Du ska känna av den sura balsamico smaken i bakre delen av munnen.. lite av en hint av det sura! Brukar säga att det ska kittlas precis vid hörn tänderna.

Blanda marinaden med grönsakerna och lägg dom i en förvärmd ugn på 200C i ca 12min. Låt grönsakerna svalna, sila bort den kvarvarande marinaden och placera dom i en plast bunke till senare! Dom håller sig lätt i en vecka! Om ni gör för mycket marinad så behöver ni inte använda allt till grönsakerna utan ni kan spara det i kylen till senare eller varför inte som dressing till salladen!



Kommentarer