Spaghetti bolognaise men biff!

Är det inte själv klart att det ska finnas den klassiska av alla klassiska rätter med bland maten här :) Spaghetti bolognaise är en rätt nästan alla gillar så klart att den ska göras om till den nyttiga versionen... Och snabbt går den att göra speciellt när man känner sig trött och sliten som jag gör idag!!! Eller varför inte ta med den till jobbet och bara värma upp den i mikron!

100gr fullkorn spaghetti
150gr strimlad ryggbiff du kan använda färs men då får ni mer fett på köpet
1/2 hackad lök
1 hackad vitlöks klyfta
1 matsked tomatpuré
100gr krossad tomat
1 dl vatten
nypa torkad timjan
nypa torkad rosmarin
peppar
örtsalt
20gr 11% riven ost

Börja med att koka upp rikligt med saltat vatten till pastan, koka pastan i ca 12minuter. Fräs av löken och vitlöken i ca 1 minut, lägg i den strimlade biffen och fräs av den i ca 2minuter, häll i tomatpurén, krossade tomaterna och 1 dl vatten och låt den sjuda på svag värme den är klar när pastan är klar. Sila pastan och lägg den på tallriken och häll kött såsen över sen lägg över osten!


 1 servering            delat på 2 serveringar       med 50gr pasta
Kalorier 616.9              308.5                            446.9
Protein 54.7                 28.9                              47.7
Kolhydrater 73.4          36.7                              40.9
Fett 10.3                      5.2                                8.3

Kommentarer