Vad är kolhydrater?!!!


Vad är en kolhydrat?

Kolhydrater är sockerarter som ger kroppen energi. Din kropp kan bryta ner kolhydrater snabbt och effektivt.
Vad är bra kolhydrater?
Bra kolhydrater livsmedel är de som fortfarande är i naturligt tillstånd, eller så är de fortfarande liknar deras naturliga tillstånd. De är livsmedel som inte har bearbetats eller förändrats av människor eller maskiner.
Bra kolhydrater är generellt hög i fiber. Livsmedel som innehåller mycket fiber ger dig energi över längre tidsperioder. De ger dig också en känsla av mättnadskänsla. Livsmedel som är höga i fiber hjälpa till att sänka kolesterolvärden, samt medhjälp kroppen toxin borttagning.
Bra kolhydrater har i allmänhet ett lågt glykemiskt index. Livsmedel med lågt glykemiskt index kommer inte att orsaka en stegring i blodsockret. Detta är särskilt viktigt för diabetiker som måste ständigt övervaka sina blodsockernivåer.
Bra kolhydrater är näringsrika. Bra kolhydrater är rika på vitaminer, mineraler och näringsämnen.

Exempel på bra kolhydrater livsmedel:

• Frukter• Grönsaker• Bönor• Baljväxter• Nötter• Frön• Hela korn bröd• spannmål med hela korn• Hela korn pasta• Vissa mejeriprodukter.

Vad är dåliga kolhydrater?

Dåliga kolhydrat livsmedel är de som har förfinats och bearbetats. Dessa livsmedel är inte i naturligt tillstånd. De flesta av näringsvärde har tagits bort från dessa livsmedel. dåliga kolhydrat livsmedel är generellt fyllda med många tillsatser, däribland färgämnen, smakämnen och konserveringsmedel.

De flesta dåliga kolhydrater livsmedel är vanligtvis mycket smakfullt och är förpackade för enkel hantering. De är dock i allmänhet anses skadligt för kroppen eftersom de inte är lättsmält och de ökar blodsockernivån. Dåliga kolhydrat livsmedel innehåller godis, bakverk med raffinerat vitt mjöl, vitt pasta och läsk.

Om du äter för många dåliga kolhydrater, kommer du troligen gå upp i vikt. De kalorier är "tomma" och de har inget näringsvärde. Personer som har en livsstil att äta dåliga kolhydrater löper större risk att utveckla diabetes, hjärtsjukdomar, fetma och mycket mer.
En individ som äter många dåliga kolhydrater kommer att märka en stegring i sina energi nivåer strax efter konsumtion. Kommer dock att energi sjunker i allmänhet av snabbt föranledde den enskilde att konsumera mer dåliga kolhydrater.

Om du försöker gå ner i vikt eller har diabetes, är det helt hälsosamt att äta ett brett urval av bra kolhydrater: frukt, grönsaker, fullkorns produkter, bönor, frön och nötter. De kolhydrater för att undvika är mat görs med mjöl, slipat majs eller vitt ris, juice, sockrade läskedrycker eller andra drycker med socker och förädlade livsmedel som innehåller tillsatt socker.

Kommentarer