Torsk med potatis & morot rosti och vitvinsås.

Så till dagens mattips!En väldigt lätt och god lunch som innehöll mycket mindre kalorier än jag trodde vilket är inte alltid helt fel.
Vi har inte ens täckt torsk än och det har jag allt fått höra så här kommer en gammal goding som inte kan gå fel. Inbakad torsk i folie påse är en av dom godaste och lättaste sätten att laga en fisk på.


140gr torsk
20gr skivad lök
20gr skivad grön paprika
nypa vitlökspulver
nypa dill
nypa persilja
örtsalt
1/2 dl matlagnings vitvin
1 tesked vitvinsvinäger
folie

120gr riven potatis
100gr riven morot
nypa vitlökspulver
nypa persilja
nypa timjan
örtsalt
5gr becel smör
3gr kokosfett

10gr 1 matsked matextra 4%
nypa dill
örtsalt

Sätt igång ugnen på 180C. Lägg den rivna potatisen och moroten i en sil och pressa ut vattnet. Blanda allt utom kokosfettet och forma en kaka. Lägg den i en varm stekpanna med kokosfett och stek båda sidorna men var försiktig för den kan gå i sönder. Sätt in den i ugnen i ca 15minuter.

Ta en bit folie ca 20x20cm, lägg löken, paprika, örterna, vitvinet och vitvinsvinägern på botten sen fisken ovan på. Forma en på och se till att den är tillräckligt tät så inte ångan försvinner. Sätt in den i ugnen ca 10 minuter.

Ta ut fisken och häll över vätskan i en grytan med matextra, dill och örtsalt till smak. Koka ner vätskan tills det är halva kvar. Placera fisken med löken och paprika på tallriken  med rostin och såsen ovan på fisken.







Kalorier 301,4
Protein 27,1
Kolhydrater 30,5
Fett 6,4

Kommentarer