Så till en i raden av burgare utav dess like. Den mätar bättre än både McD´s och BK´s töntiga burgare.
100gr eller 200gr nötfärs
1 tesked samba olek
nypa timjan
pepparmix
örtsalt
1 hamburgarebröd med chia (du hittar receptet i bloggen)
30gr tomatkompott (du hittar receptet i bloggen)
30gr rödlöks chutney (du hittar receptet i bloggen)
30gr hyvlad gurka
20gr strimlad isberg sallad
1 ägg
20gr feta ost 10%
Vitlöksmajonnäs
10gr philadephia 5%
10gr fettfri majonnäs
1/2 krossad vitlöksklyfta
nypa cayennepeppar
Blanda allt till burgaren ordentligt. Stek den i ca 8 minuter. Ta av den och låt den vila på en tallrik i ca 2 minuter. Stek ägget.
Blanda vitlöks majonnäsen.
Bred tomatkompotten på botten av brödet. Lägg på rödlöks chutney´n, gurkan, burgaren, feta osten, ägget, salladen. Bred vitlöksmajonnäsen på toppen och lägg på den. Sätt en pinne igenom burgaren.
100gr eller 200gr nötfärs
1 tesked samba olek
nypa timjan
pepparmix
örtsalt
1 hamburgarebröd med chia (du hittar receptet i bloggen)
30gr tomatkompott (du hittar receptet i bloggen)
30gr rödlöks chutney (du hittar receptet i bloggen)
30gr hyvlad gurka
20gr strimlad isberg sallad
1 ägg
20gr feta ost 10%
Vitlöksmajonnäs
10gr philadephia 5%
10gr fettfri majonnäs
1/2 krossad vitlöksklyfta
nypa cayennepeppar
Blanda allt till burgaren ordentligt. Stek den i ca 8 minuter. Ta av den och låt den vila på en tallrik i ca 2 minuter. Stek ägget.
Blanda vitlöks majonnäsen.
Bred tomatkompotten på botten av brödet. Lägg på rödlöks chutney´n, gurkan, burgaren, feta osten, ägget, salladen. Bred vitlöksmajonnäsen på toppen och lägg på den. Sätt en pinne igenom burgaren.
Kommentarer
Skicka en kommentar