Aubergine kräm.

Fick iden från jobbet vi gör något som kallas baba ghanoush till vår tapas tallrik, vilket är en dippa gjord på aubergine.
Den passar helt klart till det mesta som en dippa eller tillbehör till både fisk, kött, kyckling eller som pålägg på mackan.

200gr en liten aubergine
1 vitlöksklyfta delat på fyra
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
10gr + 5gr 1 tesked sesamolja
20gr kesella 1 %
20gr
philadephia 5 %
örtsalt
malen svartpeppar

Sätt igång ugnen på 200C grill. Dela auberginen på hälften och skär i kors genom köttet, olja med 2 teskedar sesamolja, salta med örtsalt och strö hackad timjan och rosmarin jämnt över båda se ta vitlöken och tryck ner dem i skårorna. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter, stäng av grillen efter 10minuter. Ta ut och låt svalna sen ta bort skinnet gör pure av köttet sen lägg i kesellan, philadephian och sesamoljan och med mixerna gör en jämn pure. Smaksätt med örtsalt och malen svartpeppar.






Ca per 100gr
Kalorier 91,7
Protein 2,9
Kolhydrater 3,5
Fett 7

Kommentarer