Zucchini, philly kompott.

Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre närningsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

500gr 2st tärnade stora zucchinier
100gr hackad rödlök
3st vitlöksklyftor
1 handfull rosmarin
20gr honung
20gr kokosfett
1/2 dl vitvinsvinäger
1 tesked samba olek
1 tesked örtsalt
1 tesked malen svartpeppar
1/3 tesked vanilj pulver eller arom (om ni vill)
100gr philadelphia extra light 5 %

Sätt igång ugnen på 200C. 

Lägg kokosfett, vitvinsvinäger, honung, samba olek, rosmarin, vitlök, örtsalt, svartpeppar och vanilj i en blender eller i en kopp och med en stavmixer, gör pure av allt. 

Lägg zucchini och rödlöken i en stekpanna och rör i purén ordentligt sen baka av allt i ugnen i ca 20 minuter. 

Ta ut och lägg allt i en skål med philadephia och med en blender gör allt till en grov puré.





Per 100gr
Kalorier 63,1
Protein 2,6
Kolhydrater 5,1
Fett 3,5

Kommentarer