Detta är ännu något jag har ingen aning om hur det gick till. Jag visste bara att jag skulle använda upp spättan från Sydfisk som låg i kylen, sen resten kom bara av sig själv, så det är kanske inte ett av det bästa receptet jag lekt fram, men helt klart godkänt med bara 5 gram kolhydrater.
100gr tärnad spätta
100gr äggvita
50gr kesella
30gr kokosmjöl
10gr bakepro
10gr riven matlagningsost 11 %
1/4 fiberhusk
1/4 tesked bakpulver
1 tesked hackad dill
1/3 tesked vitlökspulver
1/4 tesked paprikapulver
Örtsalt
Salta spätta med ca 1/2 tesked örtsalt och låt stå. Sätt igång ugnen på 150C
Vispa äggvitan med en elvisp tills den är fluffig. Blanda alla dem andra ingredienserna i en annan skål sen rör i äggvitan.
Lägg smeten i en stekpanna och lägg den tärnade spättan över smeten och placera den i ugnen i ca 5-6 minuter.
Ta ut låt stå i ca 1 minut sen servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar