Trio av bet röra.


Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Var nere på City Grönt och fann tre olika betor, gula, polka och röda. Sen fann jag några riktigt små söta chilis som jag var tvungen att ta hem och leka med. Men wow vilken kick, för jag smakade på en och hettan ville inte försvinna. Jag använde bara en och bet röran blev riktigt het. Men använder ni sambaolek så kommer det bli hur bra som helst haha. 

800gr av blandade tärnad betor
200gr 1 stor hackad gullök
3 hackade vitlöksklyftor
1/2 tesked sambaolek (eller en finhackad chili)  
10gr olivolja
10gr kokosfett
1/4 tesked vanilj pulver (om ni vill)
20gr 2 matskedar vitvinsvinäger
10gr honung
250gr 1st mat extra 4 %
1 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
2 matskedar hackad basilika
2 matskedar hackad gräslök

Sätt igång ugnen på 220C grill.

Lägg dem tärnade betorna i en ugnsform och häll över olivolja, vitvinsvinäger och honung. Placera i ugnen i ca 20 minuter tills dem har blivit mjuka.

Undertiden värm upp stekpanna med kokosfett tills den blivit rykande varm. Lägg i löken och stek dem på hög värme i ca 1 minut. Sänk värmen till medel och blanda i vitlök, vanilj och sambaolek, fortsätt stek allt i ca 4 minuter till, ta bort stekpannan från värmen och häll i mat extra och krydda med örtsalt och malen svartpeppar. När den har svalnat en aning så blanda i basilika och gräslök. 

När betorna är klara, häll i dem i en skål med lök mixen sen använd en stavmixer och blanda allt till e grov pure, det ska bara lite klumpar kvar. 





Per 100.
Kalorier 66,6
Protein 1,2
Kolhydrater 18,1
Fett 3,1

Kommentarer