Svampröra.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Var nere och handlade som vanligt på måndagar och fann lite roliga grönsaker. Det finns inget mer avslappnande än att gå runt bland grönsakerna, känna och smaka på alla roliga leksaker som det finns.

Ni behöver inte använda ingredienser som stevia, vanilj, cayennepeppar och sojasås, det är överkurs, men det ger svampröran en djupare karaktär som ni sent kommer att glömma. Testa med att ta en ingrediens åt gången och smaka efter varje gång så kommer ni märka skillnaden efter varje tillsatt ingrediens och ni kommer märka hur själva smakerna gifter sig och vilken skillnad det blir.


500g skivad blandad svamp
200g tärnad rotselleri
150g hackad lök
3st hackad vitlök
1dl matlagningsrödvin (ICA)
0,2dl rödvinsvinäger
2 matskedar sojasås (överkurs)
1/2 tesked stevia socker (överkurs)
1 tesked cayennepeppar (överkurs)
2 lagerblad
Handfull timjan
Handfull persilja
2 teskedar citronjuice
1 matsked malen svartpeppar
2 tesked örtsalt
20gr kokosfett

Värm upp en gryta med kokosfett, när den är rykande varm lägg i svampen, låt den stekas på hög värme i ca 2 minuter, blanda i löken, låt den stekas i 5 minuter, häll i rödvin och rödvinsvinäger, låt det koka ner tills all vätska är borta.
Under tiden koka rotselleri, vitlök och lagerblad i vatten tills mjuk. Sila av men spara vattnet. Lägg i allt i en blender och häll i 3dl vatten med timjan och persilja. Gör allt till pure,
Blanda purén med svampröran i en skål, blanda i resten, använda en stavmixer för att göra en grov puré.   







Per 100gr
Kalorier 45,4
Protein 1,8
Kolhydrater 3,8
Fett 2,2

Kommentarer