Kunde inte släppa
iden med att leka ihop en smarrig morotskaka, så när jag kommit hem från jobbet
igår så var jag tvungen att försöka leka ihop mitt ide. Denna kaka är väldigt
god och lätt att göra det tar inte långtid att förbereda. Vad ni måste tänka på
är att smakerna lägger sig och den smakar bättre dagen efter.
Ni kan använda
kesella 1 % istället för vanilj kesella om ni vill ha mer protein, men smaken
är bättre med vanilj.
Tid 40 minuter
(5-10 minuter förbereda, 30minuter baktid)
280g 8st äggvita
100g kokosmjöl
100g bakepro
50g hasselnötsmjöl
1,5 tesked
bakpulver
1 matsked fiberhusk
3 teskedar stevia
socker
1/3 tesked
vaniljpulver
Nypa salt
2dl lättmjölk
100g riven morot
50g riven ananas
Krämen.
110g 3st äggvita
250g 1 burk
kesella vanilj
3 teskedar guarmjöl
2 teskedar stevia
socker
Sätt igång ugnen
på 150C.
Blanda allt det
torra med morot och ananas i en stor skål. Vispa äggvitan med steiva socker
tills den är blank och fuffig. Rör i mjölken med äggvitan i skålen med det
torra. Blanda ordentligt till en smet. Lägg smeten i en form, placera i ugnen i
ca 15-20 minuter.
Ta ut och låt
svalna i ca 10 minuter, börja med krämen. Lägg äggvitan med stevia och guarmjöl
i en matberedare, kör tills det blivit en fast kräm, blanda i kesella och kör
tills allt blivit en kräm.
Bred krämen jämnt
över kakan, placera i kylskåpet.
Per 100g
Kalorier 147,3
Protein 14,1
Kolhydrater 8,3
Fett 5,8
Ca styck, delat
på 8.
Kalorier 217,3
Protein 20,8
Kolhydrater 12,2
Fett 8,6
Kommentarer
Skicka en kommentar