Morotskaka med vaniljkräm.

Kunde inte släppa iden med att leka ihop en smarrig morotskaka, så när jag kommit hem från jobbet igår så var jag tvungen att försöka leka ihop mitt ide. Denna kaka är väldigt god och lätt att göra det tar inte långtid att förbereda. Vad ni måste tänka på är att smakerna lägger sig och den smakar bättre dagen efter.

Ni kan använda kesella 1 % istället för vanilj kesella om ni vill ha mer protein, men smaken är bättre med vanilj.
  
Tid 40 minuter (5-10 minuter förbereda,  30minuter baktid)

280g 8st äggvita
100g kokosmjöl
100g bakepro
50g hasselnötsmjöl
1,5 tesked bakpulver
 1 matsked fiberhusk
3 teskedar stevia socker
1/3 tesked vaniljpulver
Nypa salt
2dl lättmjölk
100g riven morot
50g riven ananas

Krämen.
110g 3st äggvita
250g 1 burk kesella vanilj
3 teskedar guarmjöl
2 teskedar stevia socker

Sätt igång ugnen på 150C.
Blanda allt det torra med morot och ananas i en stor skål. Vispa äggvitan med steiva socker tills den är blank och fuffig. Rör i mjölken med äggvitan i skålen med det torra. Blanda ordentligt till en smet. Lägg smeten i en form, placera i ugnen i ca 15-20 minuter.

Ta ut och låt svalna i ca 10 minuter, börja med krämen. Lägg äggvitan med stevia och guarmjöl i en matberedare, kör tills det blivit en fast kräm, blanda i kesella och kör tills allt blivit en kräm. 

Bred krämen jämnt över kakan, placera i kylskåpet.





Per 100g
Kalorier 147,3
Protein 14,1
Kolhydrater 8,3
Fett 5,8

Ca styck, delat på 8.
Kalorier 217,3
Protein 20,8
Kolhydrater 12,2
Fett 8,6




Kommentarer