Försökte mig på
denna tofu burgaren i somras och misslyckades, så jag la den åt sidan. Men idag
dök ett ide upp och jag var tvungen att leka igen. Och nu när jag har lärt mig
nya tekniker och lärt mig att använda andra råvaror än jag hade tillgång till
förra året så det har blivit lättare att leka och det lossnade.
Kollade igenom
olika recept men alla var så tråkiga så jag fick leka på mitt eget lilla vis. Som
vanligt när jag leker så går det som jag vill till småningom.
270g 1 packet Tofu
(Kung Markattas naturella
tofu)
110g 2st ägg
40g riven
parmesan
2 tesked guarkärnmjöl
30g kokosmjöl
5 blad hackad
persilja
1/3 tesked
vitlökspulver
1/3 tesked
paprikapulver
1/2 tesked
örtsalt
1/2 tesked malen
svartpeppar
Lägg ägg, guarmjöl,
parmesan, och kryddorna i en matberedare. Kör i en minut. Lägg i tofu och
kokosmjöl. Kör igång och låt det bli en jämn smet.
Använd fuktiga händer
och forma tre stycken 150 grams burgare.
Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Stek sen dom i stekpanna i ca 4
minuter.
Per 100g
Kalorier 180,6
Protein 17,7
Kolhydrater 2,4
Fett 10,9
Per burgare.
Kalorier 270,9
Protein 26,6
Kolhydrater 6,7
Fett 16,3
Kommentarer
Skicka en kommentar