Vi pratade om
räkor på jobbet idag och hur gått det skulle vara att marinera dem och woka dem
i en sallad. Kunde inte släppa den tanken så när jag kom hem från träningen så var
jag tvungen att leka fram något snabbt och gott.
Tid 15 minuter.
170g 15st
tigerräkor
40g couscous
100g 1st skivad
röd paprika
50g 1/2 lite
skivad lök
Handfull röd
mangold
5g 1 matsked
olivolja
Marinad.
1 matsked vit
balsamic vinäger
1 matsked sojasås
5g 1 matsked olivolja
1/3 tesked
sambaolek
1/3 tesked stevia
socker
1/3 tesked
vitlökspulver
1/2 rivet skal
och saft av lime
4 blad skivade citronmeliss
Lime dressing.
50g kesella
1/2 rivet skal
och saft av lime
Blanda marinaden
och lägg i räkorna i minst 10 minuter.
Koka upp vatten,
häll i ca dubbelt så mycket vatten som couscous i en gryta och sätt på locket,
låt stå i 5 minuter.
Blanda lime
dressingen.
Värm en wok med 1
matsked olivolja, stek löken och paprikan i ca 1 minut på hög värme, blanda i
räkor med marinad och stek allt i ca 30 sekunder. Ta bort från värmen och
krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Innan servering, blanda i röd
mangold.
För hela.
Kalorier 469,5
Protein 44,6
Kolhydrater 40,6
Fett 12,5
Delat på två
rätter.
Kalorier 234,8
Protein 22,3
Kolhydrater 20,3
Fett 6,3
Kommentarer
Skicka en kommentar