Wokade tigerräkor med paprika, couscous och lime dressing.

Vi pratade om räkor på jobbet idag och hur gått det skulle vara att marinera dem och woka dem i en sallad. Kunde inte släppa den tanken så när jag kom hem från träningen så var jag tvungen att leka fram något snabbt och gott.

Tid 15 minuter.

170g 15st tigerräkor
40g couscous
100g 1st skivad röd paprika
50g 1/2 lite skivad lök
Handfull röd mangold
5g 1 matsked olivolja

Marinad.
1 matsked vit balsamic vinäger
1 matsked sojasås
5g 1 matsked olivolja
1/3 tesked sambaolek
1/3 tesked stevia socker
1/3 tesked vitlökspulver
1/2 rivet skal och saft av lime
4 blad skivade citronmeliss

Lime dressing.
50g kesella
1/2 rivet skal och saft av lime


Blanda marinaden och lägg i räkorna i minst 10 minuter. 

Koka upp vatten, häll i ca dubbelt så mycket vatten som couscous i en gryta och sätt på locket, låt stå i 5 minuter. 

Blanda lime dressingen.

Värm en wok med 1 matsked olivolja, stek löken och paprikan i ca 1 minut på hög värme, blanda i räkor med marinad och stek allt i ca 30 sekunder. Ta bort från värmen och krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Innan servering, blanda i röd mangold. 




För hela.
Kalorier 469,5
Protein 44,6
Kolhydrater 40,6
Fett 12,5

Delat på två rätter.
Kalorier 234,8
Protein 22,3
Kolhydrater 20,3
Fett 6,3






Kommentarer