Ägg och örtsallad med äggkräm.

Så till ännu en twist på hur ägg och grönsaker kan lekas om utan att energivärdet ändras något avsevärt.


Tid 10 minuter
220g 4st ägg kokta 5 minuter
50g halv skivad rödlök
50g 1/3 skivad rödpaprika
40g 3st kvartade cocktailtomater
Färsk basilika (ca 6 blad)
Färsk koriander (ca 6 blad)
Handfull gräslök (halva hackad, halva 3cm slängd)
10g 1 matsked vitbalsamic vinäger
 Matsked vatten
1/4 tesked vitlökspulver
Nypa stevia
Malen svartpeppar
Örtsalt

Separera äggvitan och gulan. Grov hacka vitan, lägg den i en skål med grönsakerna och örterna . Lägg gulan i en skål med balsamic vinäger, vatten, vitlökspulver, malen svartpeppar och örtsalt, vispa allt till en jämn kräm (eller majonnäs) med en visp, blanda i hackad gräslök.
Blanda krämen med grönsakerna och äggvitna. Servera. 




För hela
Kalorier 350,8
Protein 29,2
Kolhydrater 7,9
Fett 22,7

Delat på två portioner
Kalorier 175,4
Protein 14,6
Kolhydrater 4
Fett 11,4


Kommentarer