Så till ännu en
twist på hur ägg och grönsaker kan lekas om utan att energivärdet ändras något
avsevärt.
Tid 10 minuter
220g 4st ägg
kokta 5 minuter
50g halv skivad
rödlök
50g 1/3 skivad
rödpaprika
40g 3st kvartade
cocktailtomater
Färsk basilika
(ca 6 blad)
Färsk koriander
(ca 6 blad)
Handfull gräslök
(halva hackad, halva 3cm slängd)
10g 1 matsked
vitbalsamic vinäger
Matsked vatten
1/4 tesked vitlökspulver
Nypa stevia
Malen svartpeppar
Örtsalt
Separera äggvitan
och gulan. Grov hacka vitan, lägg den i en skål med grönsakerna och örterna .
Lägg gulan i en skål med balsamic vinäger, vatten, vitlökspulver, malen
svartpeppar och örtsalt, vispa allt till en jämn kräm (eller majonnäs) med en
visp, blanda i hackad gräslök.
Blanda krämen med
grönsakerna och äggvitna. Servera.
För hela
Kalorier 350,8
Protein 29,2
Kolhydrater 7,9
Fett 22,7
Delat på två
portioner
Kalorier 175,4
Protein 14,6
Kolhydrater 4
Fett 11,4
Kommentarer
Skicka en kommentar