Fläskkotlett, grillad potatis, ruccola sallad och rödpaprika sås.

Fick ett gäng saftiga fläskkotletter när jag var nere och besökte Bulltofta kött i måndags. Och sen jag lekt fram den goda röd paprika såsen så var jag tvungen att leka ihop en god efter tränings middag.

180g fläskkotlett
150g halv bakad och kvartad bakpotatis
40g hyvlad morot
40g skivad lök
50g skivad gul paprika
Handfull ruccola
1 matsked hackad persilja
5g 1 matsked olivolja
5g 1 matsked balsamic vinäger
5g 1 matsked sojasås
1/2 tesked stevia socker
¼ tesked vitlökspulver
Min egen grymma grillkrydda (eller vanlig)
40g 2 matskedar Rödpaprika kesella sås (du hittar receptet i bloggen) 
Sätt igång ugnen på 200C grill. Krydda fläskkotletten med grillkrydda och massera in kryddorna i köttet. 

Lägg potatisen i stekpanna, häll över olivolja och grillkrydda, lägg grönsakerna sidan om i stekpanna. Sätt in i ugnen i 5 minuter. 

Blanda i en skål, balsamic, sojasås, vitlökspulver, stevia, persilja. Ta ut stekpanna och lägg i grönsakerna i skålen.  Sätt tillbaka stekpanna med potatisen i ugnen och höj till 250C 5 minuter till.
Stek eller grilla fläskkotletten i ca 5 minuter, låt vila i 2 minuter. 

Blanda i ruccolan i skålen sen servera allt tillsammans med röd paprika såsen.




För hela.
Kalorier 447,22
Protein 46,8
Kolhydrater 38,8
Fett 9,7

Delat på två portioner
Kalorier 149,1
Protein 23,4
Kolhydrater 19,4
Fett 4,8

   

Kommentarer