Rostad pumpa med chili och kokosmjölk.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där det står överkurs, behöver ni inte använda det ger bara en rundare smak.

Tid 20 minuter.

800g tärnad pumpa
20g pumpa frön
200g hackad lök
20g 2st hackad chili
15g kokosolja
200g 1/2 burk kokosmjölk light
1/3 stevia socker (överkurs)
1/4 tesked vanilj pulver (överkurs)
1/2 tesked vit tryffel olja (överkurs)
20g 0,2dl vit balsamic vinäger
Malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Värm ugnen till 200C grill.

Rosta pumpan i ugnen i ca 12 minuter.
Hacka pumpa fröna, stek dem i ca 1 minut i kokosolja, blanda i lök och chili, fräs allt i ca 4 minuter. Stäng av värmen, häll i kokosmjölk, stevia, vaniljpulver, vit balsamic vinäger och vit tryffel olja låt stå i ca 2 minuter.
Lägg den rostade pumpan i en stor skål, blanda i kokosmjölk mixen, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.

Du hittar specialingredienserna antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.





Per 100g
Kalorier 54,4
Protein 1,3
Kolhydrater 4,6
Fett 3,1

Kommentarer