Blev bara så där
sugen på fisk som man blir ibland och sen när jag var i butiken så hittade jag
några riktigt fina rödbetor så en plan lektes fram i lekstugan. Och gott blev
det.
Sydfisk har helt
klart den bästa fisken som går att få tag i skåne, det är den enda fisk jag har
använt dem senaste 2åren och dem har alltid haft lika bra kvalitet kvittar
vilken fisk jag har använt.
160g mörksej
70g 1st skivad
rödbeta
70g 1st skivad
rödlök
40g strimlad
sallad
1st hackad vitlök,
1st krossad vitlök
1st lime
1dl
matlagningsvitvin 1 % (Ica)
1 matsked
vitvinsvinäger
5g kokosolja
1 matsked hackad
persilja
1st lagerblad
40g 2matskedar
kesella 1 %
¼ tesked stevia
socker
Malen svartpeppar
Örtsalt
Sätt igång ugnen
på 225C
Lägg rödbeta,
lök, kokosolja och vitvinsvinäger i en stekpanna, placera den i ugnen i ca 15
minuter.
Riv en halv lime
med 1 matsked lime saft i en skål med hacka vitlök, persilja, stevia och feta
ost.
När det är ca 8
minuter kvar, lägg skivad lime, krossad vitlök, lagerblad och matlagningsvitvin
i en stekpanna, placera fisken ovanpå, krydda med malen svartpeppar och
örtsalt. Lägg på ett lock och sätt igång värmen, låt det ånga i ca 8 minuter.
Avlägsna fisken, ta ca 2 matsked av lagen och blanda med kesellan.
När rödbetorna är
färdiga, lägg dem i skålen med fetaosten, blanda i den strimlade salladen,
krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera.
Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.
För hela.
Kalorier 368,3
Protein 46,7
Kolhydrater 13,4
Fett 13,3
Delat på två
portioner.
Kalorier 184,2
Protein 23,4
Kolhydrater 6,7
Fett 6,7
Kommentarer
Skicka en kommentar