Mörksej vitvins ångad med rödbeta och feta sallad. Vitvins, citrus dressing.

Blev bara så där sugen på fisk som man blir ibland och sen när jag var i butiken så hittade jag några riktigt fina rödbetor så en plan lektes fram i lekstugan. Och gott blev det. 

Sydfisk har helt klart den bästa fisken som går att få tag i skåne, det är den enda fisk jag har använt dem senaste 2åren och dem har alltid haft lika bra kvalitet kvittar vilken fisk jag har använt.

160g mörksej
70g 1st skivad rödbeta
70g 1st skivad rödlök
40g strimlad sallad
1st hackad vitlök, 1st krossad vitlök
1st lime
1dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
1 matsked vitvinsvinäger
5g kokosolja
1 matsked hackad persilja
1st lagerblad
40g 2matskedar kesella 1 %
¼ tesked stevia socker
Malen svartpeppar
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 225C
Lägg rödbeta, lök, kokosolja och vitvinsvinäger i en stekpanna, placera den i ugnen i ca 15 minuter.
Riv en halv lime med 1 matsked lime saft i en skål med hacka vitlök, persilja, stevia och feta ost. 

När det är ca 8 minuter kvar, lägg skivad lime, krossad vitlök, lagerblad och matlagningsvitvin i en stekpanna, placera fisken ovanpå, krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Lägg på ett lock och sätt igång värmen, låt det ånga i ca 8 minuter. Avlägsna fisken, ta ca 2 matsked av lagen och blanda med kesellan. 

När rödbetorna är färdiga, lägg dem i skålen med fetaosten, blanda i den strimlade salladen, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera.

Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.




För hela.
Kalorier 368,3
Protein 46,7
Kolhydrater 13,4
Fett 13,3

Delat på två portioner.
Kalorier 184,2
Protein 23,4
Kolhydrater 6,7
Fett 6,7



Kommentarer