Så kommer vi till ännu en ”veckans
matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i
en ugnssäker påse med 1dl vitvin, 2 vitlöksklyftor, 2 teskedar grillkrydda
förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter
sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den svalnat, tärande jag kycklingen
och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar.
Skillnaden mellan kokt och okokt
kyckling.
Antingen delar nu upp i portions
påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den
okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 =
140gr kokt kyckling
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop dragon kompotten.
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop dragon kompotten.
Det ska vara enkelt att få i sig mat
under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10
minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
Om ni önskar så passar kycklingen med dragon
kompotten lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att
det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad kyckling
140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
150g dragon kompott (du hittar receptet i bloggen)
150g bakpotatis
150g dragon kompott (du hittar receptet i bloggen)
Blanda kyckling
med röran.
Värm allt i
mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.
Hela rätten
Kalorier 438,8
Protein 47,7
Kolhydrater
36,9
Fett 9,3
Delat på två
rätter.
Kalorier 219,4
Protein 23,9
Kolhydrater 18,5
Fett 4,6
Kommentarer
Skicka en kommentar