Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med
att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1dl vitvin, 2 vitlöksklyftor, 2
teskedar paprikapulver förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på
100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt
kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop den gröna peston.
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop den gröna peston.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar så
passar kycklingen med den gröna peston lika bra om inte bättre med ris men jag
äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad
kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
150g grön pesto (receptet hittar du bland såser)
150g bakpotatis
150g grön pesto (receptet hittar du bland såser)
Värm allt i
mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.
Hela rätten
Kalorier 429,1
Protein 47
Kolhydrater
34,4
Fett 9,9
Delat på två
rätter.
Kalorier 214,5
Protein 23,5
Kolhydrater
17,2
Fett 4,9
Kommentarer
Skicka en kommentar