När jag ändå var
igång och lekte så råkade det hamna en sallad med i leken och extra nugget.
Ni slänger lätt
ihop salladen under tiden kyckling nuggets är i ugnen.
Tid 25minuter
200g kyckling
25g 1/2 ägg
20g mandelmjöl
1st
vitlöksklyfta
1 tesked
paprika pulver
1 tesked
persilja
1/2 tesked
örtsalt
(mandelmjöl
till panering)
Lägg allt i en
matberedare, kör till en jämn smet i ca 1 minut.
Forma 7 stycken
35grams nuggets med fuktiga fingrar. Panera dem i mandelmjöl, ca 2g mandelmjöl
per nugget.
Stek dem i en
stekpanna tills dem får lite färg sen placera dem i ugnen i ca 15minuter på
180C
Tid 15 minuter
100g tärnad
aubergine
50g 1/2 tränad
tomat
40g strimlad isberg
sallad
1st hackad
vitlöksklyfta
Persilja
5g kokosfett
1/2 dl vatten
30g 1 stor matsked
kesella 1 %
Örtsalt
Malen svartpeppar
Stek aubergine och
vitlök i kokosfett i ca 5 minuter på medelvärme, häll i vatten och låt det koka
bort ca 3 minuter. Ta bort grytan från värmen låt stå i ca 2 minuter och svalna,
blanda i tomat, sallad, örtsalt, svartpeppar.
Servera med
kyckling nugget.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
Per nugget
Kalorier 66,7
Protein 7,6
Kolhydrater 0,2
Fett 3,9
För hela
rätten.
Kalorier 557,8
Protein 58,6
Kolhydrater 9,4
Fett 32,9
Delat på två
rätter.
Kalorier 278,9
Protein 29,3
Kolhydrater 4,7
Fett 16,5
Kommentarer
Skicka en kommentar