Kyckling nugget med aubergine sallad.

När jag ändå var igång och lekte så råkade det hamna en sallad med i leken och extra nugget.
 
Ni slänger lätt ihop salladen under tiden kyckling nuggets är i ugnen.

Tid 25minuter

200g kyckling
25g 1/2 ägg
20g mandelmjöl
1st vitlöksklyfta
1 tesked paprika pulver
1 tesked persilja
1/2 tesked örtsalt
(mandelmjöl till panering)

Lägg allt i en matberedare, kör till en jämn smet i ca 1 minut.
Forma 7 stycken 35grams nuggets med fuktiga fingrar. Panera dem i mandelmjöl, ca 2g mandelmjöl per nugget.
Stek dem i en stekpanna tills dem får lite färg sen placera dem i ugnen i ca 15minuter på 180C

Tid 15 minuter
100g tärnad aubergine
50g 1/2 tränad tomat
40g strimlad isberg sallad
1st hackad vitlöksklyfta
Persilja
5g kokosfett
1/2 dl vatten
30g 1 stor matsked kesella 1 %
Örtsalt
Malen svartpeppar

Stek aubergine och vitlök i kokosfett i ca 5 minuter på medelvärme, häll i vatten och låt det koka bort ca 3 minuter. Ta bort grytan från värmen låt stå i ca 2 minuter och svalna, blanda i tomat, sallad, örtsalt, svartpeppar.
Servera med kyckling nugget.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 





Per nugget
Kalorier 66,7
Protein 7,6
Kolhydrater 0,2
Fett 3,9

För hela rätten.
Kalorier 557,8
Protein 58,6
Kolhydrater 9,4
Fett 32,9

Delat på två rätter.
Kalorier 278,9
Protein 29,3
Kolhydrater 4,7
Fett 16,5

Kommentarer