Lördag mys med en
god köttbit.
Anledning till
att jag låter vattnet koka ner när jag lagar nosen är för att jag inte vill bli
av med all näring som annars lätt försvinner i kokvattnet .
180g ryggbiff
100g tärnad
kålrot
100g tärnad morot
50g sockerärter
5g smör
20g 1 matsked
philadephia 5 %
1 matsked
citronsaft
Nypa muskotnöt
Malen svartpeppar
Örtsalt
3dl vatten
Koka kålrot och
morot i 3dl vatten på medelvärme i ca 15 minuter till vattnet är borta, lägg en
sil över grytan med sockerärterna låt dem ångas i 5 minuter.
När vattnet är
bort kokat, rör om med en visp till en grov mos, rör ner philadephia och krydda
med muskotnöt, malen svartpeppar och örtsalt.
När mosen är
nästan färdig, grilla den rumstemperade ryggbiffen i en grill stekpanna i ca 8
minuter. ta av och låt den vila i c 2-3 minuter. Krydda med malen svartpeppar
och örtsalt.
Grilla socker
ärterna på grillpanna i 2 minuter. Lägg smör och citronsaft i en skål, lägg i
sockerärterna, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera med att
häll smör blandningen över ryggbiffen.
Kalorier 373,7
Protein 44,1
Kolhydrater 17,8
Fett 12,4
Kommentarer
Skicka en kommentar