Ryggbiff med kålrotmos och sockerärter.

Lördag mys med en god köttbit.
Anledning till att jag låter vattnet koka ner när jag lagar nosen är för att jag inte vill bli av med all näring som annars lätt försvinner i kokvattnet .

180g ryggbiff
100g tärnad kålrot  
100g tärnad morot
50g sockerärter
5g smör
20g 1 matsked philadephia 5 %
1 matsked citronsaft
Nypa muskotnöt
Malen svartpeppar
Örtsalt
3dl vatten

Koka kålrot och morot i 3dl vatten på medelvärme i ca 15 minuter till vattnet är borta, lägg en sil över grytan med sockerärterna låt dem ångas i 5 minuter. 

När vattnet är bort kokat, rör om med en visp till en grov mos, rör ner philadephia och krydda med muskotnöt, malen svartpeppar och örtsalt. 

När mosen är nästan färdig, grilla den rumstemperade ryggbiffen i en grill stekpanna i ca 8 minuter. ta av och låt den vila i c 2-3 minuter. Krydda med malen svartpeppar och örtsalt.

Grilla socker ärterna på grillpanna i 2 minuter. Lägg smör och citronsaft i en skål, lägg i sockerärterna, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera med att häll smör blandningen över ryggbiffen.





Kalorier 373,7
Protein 44,1
Kolhydrater 17,8
Fett 12,4

Kommentarer