Teriyaki marinerad kyckling, rostade cocktailtomater, blomkålsris, teriyakidressing.

Lekte vidare med min treiyakisås som jag gjorde häromdagen och marinerade kycklingen sen bara råkade jag blanda lite av treyakisåen i kesellan vilket passade väldigt bra med rätten. Väldigt enkel och smidig att tillaga.

Tid 30 minuter marinad, 20 minuter tillagning.
200g kyckling
120g riven blomkål
100g 5st cocktailtomater
Nypa karse
5+5 g kokosfett
50g teriyakidressing (receptet hittar du under dressing)
Malen svartpeppar
Örtsalt

Låt kycklingen marineras i 2 matskedar teriyakisås allt ifrån 30 minuter till 3 dagar, desto längre desto mer smak. 

Värm ugnen till 180C

Värm en stekpanna med kokosfett, stek kycklingen 1 minut på varje sida, lägg i cocktailtomaterna i stekpannan, placera i ugnen i 15 minuter.

När det är 5 minuter kvar stek blomkålen i en varm stekpanna med kokosfett i 5 minuter, krydda med malen svartpeppar och örtsalt. 

Servera med krasse på toppen av tomaterna och teriyakidressing.






För hela.
Kalorier 425,6
Protein 53,3
Kolhydrater 12
Fett 17,6

Delat på två rätter.
Kalorier 212,8
Protein 26,7
Kolhydrater 6
Fett 8,8
  

Kommentarer