Fredagsmys utan
en ordentligt saftig grillad ryggbiff är väl inte ändå inte fredagsmys.
Sötpotatisen är
så god i sig själv att det inte behövs mer än salt och peppar. Ugnsbakad
framhäver smaken ännu bättre.
Tid 40 minuter
200g ryggbiff
200g 1st bakad söt-potatis
50g 5st sparris
40g grovt skivad
rödlök
1st krossade
vitlöksklyfta
50g 2st matskedar
kesella 1 %
Nypa stevia
Malen svartpeppar
Örtsalt
Låt ryggbiffen
stå i rumstemperatur.
Baka söt-potatisen i ugnen på 180C i ca 30 minuter, tills den är mjuk. Ta ut och låt svalna en
aning, skala den, lägg 200g i en skål med malen svartpeppar och örtsalt, krossa
och rör om med en gaffel.
Blanda krossad
vitlök med kesella och stevia, låt stå.
Grilla sparris
och rödlök i en grillpanna i ca 5 minuter, lägg på ryggbiffen, låt allt grillas
i ca 8 minuter. Låt den vila i 1-2 minuter innan servering, krydda med malen
svartpeppar och örtsalt.
Servera allt.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.
För hela.
Kalorier 534
Protein 56,1
Kolhydrater 57,7
Fett 8,6
Delat på två
portioner.
Kalorier 267
Protein 28,1
Kolhydrater 28,9
Fett 4,3
Kommentarer
Skicka en kommentar