Grillad ryggbiff, sparris och rödlök med bakat sötpotatismos och vitlökskräm.


Fredagsmys utan en ordentligt saftig grillad ryggbiff är väl inte ändå inte fredagsmys.
Sötpotatisen är så god i sig själv att det inte behövs mer än salt och peppar. Ugnsbakad framhäver smaken ännu bättre.

Tid 40 minuter
200g ryggbiff
200g 1st bakad söt-potatis
50g 5st sparris
40g grovt skivad rödlök
1st krossade vitlöksklyfta
50g 2st matskedar kesella 1 %
Nypa stevia
Malen svartpeppar
Örtsalt

Låt ryggbiffen stå i rumstemperatur.  

Baka söt-potatisen i ugnen på 180C i ca 30 minuter, tills den är mjuk. Ta ut och låt svalna en aning, skala den, lägg 200g i en skål med malen svartpeppar och örtsalt, krossa och rör om med en gaffel.

Blanda krossad vitlök med kesella och stevia, låt stå.

Grilla sparris och rödlök i en grillpanna i ca 5 minuter, lägg på ryggbiffen, låt allt grillas i ca 8 minuter. Låt den vila i 1-2 minuter innan servering, krydda med malen svartpeppar och örtsalt.
Servera allt.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan. 




För hela.
Kalorier 534
Protein 56,1
Kolhydrater 57,7
Fett 8,6

Delat på två portioner.
Kalorier 267
Protein 28,1
Kolhydrater 28,9
Fett 4,3

Kommentarer