Betalt samarbete med CERVERA.
Snart går
grillsäsongen igång och vad är inte bättre än några rikligt saftiga och möra
revben.
Jag tog inte fram
bara en utan tre olika. Ett äpple och samba olek glaze gjord på sockerfri
äpplemos. En teriyaki glaze som jag är en äldre glaze jag gjort förr som passar
till det mesta.
Ni sparar så
mycket tid genom att tryckkoka revbenen först men väljer ni att för koka dem så
kan ni lägga till ca 1.5 timmes till lagningstiden.
Först tryckkokade
jag både kambenen och dem tjocka revbenen i 30 minuter i en lager gjord på.
här hittar du en TRYCKKOKARE.
2L vatten
4st krossade vitlöksklyftor
2st lagerblad
5st hela
svartpepparkorn
1 tumstor
ingefära
1 matsked örtsalt
Jag hade
tryckkokaren på första steget så den släppte ut lite ånga, när tiden är ute,
öppnade jag ventilen och lätt trycket jämnas ut innan jag öppnade locket. Jag
la revbenen på metal folie och penslade båda sidorna med min valda glaze. Lätt
dem svalna. Ni kan antingen grilla på dem efter en stund när smakerna satt sig
eller spara dem till senare och låta smakerna växa ännu mer.
Sen provade jag
att tryckkoka revbenen utan vätska med endast hackad lök, vitlök, hela svarta
pepparkorn i 30 minuter. När dem är klara tog jag ut dem la dem på metal folie och
penslade med min valda glaze.
Revbenen blir så
mycket mörare och godare när dem blir tryckkokade utan vätska.
Kommentarer
Skicka en kommentar