Tacokryddad lax med äggsteka shirataki ris och kesoröra.

Betalt samarbete med SUPERFRUIT och SVENSKT KOSTTILLSKOTT 

Vet inte varför men blev helt plötsligt så sugen på lax taco, och kände att det var tid att leka med shirataki riset. Ni kan använda vanligt ris istället.

Ni kan även köpa färdig taco krydda men jag valde att göra min egen efter jag läst innehållsförteckningen i affären och insåg att det innehöll alldeles för mycket E-ämnen och socker.

Skinnet behöver ni inte steka, jag gillar krispigt lax skinn men det är inget nödvändigt.

160g tärnad lax
200g 1 paket SHIRATAKI RIS
55g 1st ägg
50g hackad lök
50g 4st delade cocktailtomater
50g keso
Persilja
Vitlökspulver
Örtsalt

Tacokrydda.
1/2 tesked vitlökspulver
1/2 tesked paprikapulver
1/2 tesked cayennepeppar
1/2 tesked persilja
1/2 tesked korianderpulver
1/2 tesked spiskummin
1/2 tesked stevia
1 tesked örtsalt

Blanda taco kryddan, blanda med den tärnade laxen. Låt stå.
Sätt igång ugnen på 180C

Blanda keso med hälften av rödlöken, persilja, vitlökspulver och örtsalt.
Placera laxen i en stekpanna i ugnen i 5 minuter.

Skölj shirataki riset i varmt vatten i 1 minut.

( Strimla laxskinnet, stek i kokosfett på högvärme i ett par minuter tills krispig, placera på pappersservett.)  

Stek rödlök med kokosfett i 1 minut, blanda i ägget och rör om snabbt i några sekunder sen blanda i shirataki riset, låt allt fräsa i 1 minut, krydda med persilja, vitlökspulver och örtsalt.
Servera.




För hela.
Kalorier 494,9
Protein 43,4
Kolhydrater 6,3
Fett 31,9

Delat på två portioner.
Kalorier 247,5
Protein 21,7
Kolhydrater 3,2
Fett 16

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.


Kommentarer