Betalt samarbete med SUPERFRUIT och SVENSKT KOSTTILLSKOTT
Vet inte varför
men blev helt plötsligt så sugen på lax taco, och kände att det var tid att leka
med shirataki riset. Ni kan använda vanligt ris istället.
Ni kan även köpa
färdig taco krydda men jag valde att göra min egen efter jag läst innehållsförteckningen
i affären och insåg att det innehöll alldeles för mycket E-ämnen och socker.
Skinnet behöver ni
inte steka, jag gillar krispigt lax skinn men det är inget nödvändigt.
160g tärnad lax
200g 1 paket SHIRATAKI RIS
55g 1st ägg
50g hackad lök
50g 4st delade
cocktailtomater
5g KOKOSFETT
50g keso
Persilja
Vitlökspulver
Örtsalt
Tacokrydda.
1/2 tesked
vitlökspulver
1/2 tesked
paprikapulver
1/2 tesked
cayennepeppar
1/2 tesked
persilja
1/2 tesked
korianderpulver
1/2 tesked
spiskummin
1/2 tesked stevia
1 tesked örtsalt
Blanda taco kryddan,
blanda med den tärnade laxen. Låt stå.
Sätt igång ugnen
på 180C
Blanda keso med
hälften av rödlöken, persilja, vitlökspulver och örtsalt.
Placera laxen i
en stekpanna i ugnen i 5 minuter.
Skölj shirataki
riset i varmt vatten i 1 minut.
( Strimla laxskinnet,
stek i kokosfett på högvärme i ett par minuter tills krispig, placera på pappersservett.)
Stek rödlök med
kokosfett i 1 minut, blanda i ägget och rör om snabbt i några sekunder sen
blanda i shirataki riset, låt allt fräsa i 1 minut, krydda med persilja,
vitlökspulver och örtsalt.
Servera.
För hela.
Kalorier 494,9
Kalorier 494,9
Protein 43,4
Kolhydrater 6,3
Fett 31,9
Delat på två
portioner.
Kalorier 247,5
Protein 21,7
Kolhydrater 3,2
Fett 16
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.
Kommentarer
Skicka en kommentar