Kalv entrecote med rostad potatis, paprika, sparrissallad med vitlöks, svartpepparkräm.

Betalt samarbete med  SVENSKT KOSTTILLSKOTT   och SUPERFRUIT.

(Glutenfri)

Tid 30 minuter. 

180g kalv entrecote
150g delad nypotatis
80g grovt tärnad rödpaprika
80g 4st grovt tärnad sparris
20g 1st skivad challotenlök
1/3 hackad chili
1st hacvitlökkad vitlöksklyfta
Liten handfull gräslök
Ärtskott (om ni vill)
5g 1 matskeda olivolja
Örtsalt
Svartpeppar


Vitlöks svartpepparkräm.
50g kesella
1 liten krossad vitlök
1 matsked hackad gräslök
1/4 tsked svartpeppar
Nypa stevia


Sätt igång ugnen på 180C grill.
Lägg potatis, rödpaprika, lök, chili, vitlök och olivolja i en stekpanna, placera den i ugnen i 15 minuter. Tillsätt sparris, sätt tillbaka i ugnen igen i 10 minuter. Avsluta med gräslök, ärtskott, örtsalt och svartpeppar.

Blanda vitlöks, svartpepparkrämen.

När det är 10 minuter kvar, grilla köttbiten på en grillpanna i ca 8 minuter, låt vila krydda med örtsalt.

Servera.





För hela.
Kalorier 458,4
Protein 50,7
Kolhydrater 33,3
Fett 12,5

Delat på två portioner.
Kalorier 229,2
Protein 25,4
Kolhydrater 16,7
Fett 6,3

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer