Kyckling med avokado, linsgrodd och spenatsallad.

Betalt samarbete med  SVENSKT KOSTTILLSKOTT  och SUPERFRUIT

(Glutenfritt)

Ännu en raw style sallad men hemmagroddade linsgroddar, men det går lika bra att köpa färdiga groddar.

Tid 20 minuter

100-200g kycklingbröst. 

50g hyvlad morot
50g skivor av broccolistammen
40g 3st skivad sparris
30g spenat
50g linsgroddar
40g tärnad avokado
10g 1 matsked citron juice
5g 1/2 matsked olivolja
40g kesella
1/3 tesked sambaolek
Svartpeppar
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 160C.
Placera kyckling i en stekpanna i ugnen i c 15-20 minuter. Krydda medsvartpeppar och örtsalt.

Blanda allt som hör till salladen förutom spenaten, vänta med den tills innan servering.





För salladen.
Kalorier 270,9
Protein 15,6
Kolhydrater 21
Fett 12,5


Med 200g kyckling
Kalorier 500,9
Protein 58,6
Kolhydrater  21
Fett 18,7


Med 100g kyckling
Kalorier 385,9
Protein 37,1
Kolhydrater 21
Fett 15,6

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.

Kommentarer