Pepparkaka cheesecake (obakad)

Betalt samarbete med Svenskt kosttillskott, Svensk hälsokost och Lyckas med mat. 

Så här kommer pepparkaks cheesecaken som jag velat göra hela julen men inte har haft tid eller lust.
Denna cheesecake behöver ni inte baka i ugnen och härstammar från ett recept som jag använt mig av i närmare 10 år och som jag har gjort laddningar upp till 1000portioner utan att använda ett satt recept, men att veta på ett ungefär hur mycket av varje som ska användas.  Jag har alltid gjort den på känsla men nu när jag har lekt om den till en sundare version så har jag byt ut vissa ingredienser som vitchoklad och grädde och tillsatt gelatinpulvermix och äggvita. 

Basen kommer från pepparkakorna jag lekte ihop igår med tillsatt sojaprotein bara för sakens skull ”ler”

Basen
80gr 2dl MANDELMJÖL
60gr 1st ägg
1/2 tesked STEVIA SOCKER
1 tesked ingefära pulver
1/4 tesked salt
1/2 tesked bakpulver

Fyllningen  
400gr 2packet philadephia extra light 5 %
200ml mini mat 7 %
70gr 2 skopor PROTEINPULVER VANILJ
1 påse snabb gelatinmix från Willy´s
2 teskedar kanel
1 tesked ingefära
1 tesked nejlika
1 tesked kardemumma
230gr 6 äggvitor
5gr 2 teskedar maizena
2 teskedar STEVIA SOCKER

Sätt igång ugnen på 180C. Blanda allt som hör till basen och platta till degen och lägg den i tårtform, sem med fuktiga fingrar platta ut degen så den blir jämt fördelad i formen. Baka den i ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått en jämn brun färg. Ta ut och låt svalna.

Lägg philadephia, minimat, proteinpulver, gelatinmixen och kryddorna i en större skål och men en elvisp vispa allt i ca 1 minut. Sen låt stå.

Sätt igång en liten gryta med kokande vatten sätt en metallskål över och lägg i äggvita, maizena och stevia socker. Låt ångan värma skålen och äggvitan medan ni med en elvisp vispar äggvitan i ca 3 minuter. Den kommer bli väldigt hårt vispad. Efter 3 minuter ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa den i ca 3 minuter till den svalnat igen. 

Blanda i äggvitan med den andra skålen och häll i allt i kakformen.
Ställ in i kylen och låt stå i minst ett dygn.








För hela kakan.
Kalorier 1751,2
Protein 168,1
Kolhydrater 53,1
Protein 94,6

Per 100gr
Kalorier 162
Protein 15,6
Kolhydrater 4,9
Protein 8,8





Vill du göra en livsstilsförändring och upplever att du försökt allt men ändå inte lyckats?


  • Har du tröttnat på "quickfix" som inte håller i längden?

  • Vill du komma igång med träningen och bra kost?


  • Känner du att du fastnat i din träning och inte kommer vidare och når dina mål?


  • Känner du att din vardag är allt för stressig och att du inte lyckas få livspusslet att gå ihop?






Har du någon fråga eller fundering om blogginlägget eller våra tjänster kan du ställa den direkt här:





HÄR HITTAR DU LITE FLER NYTTIGA JULIGA RECEPT




















  

Kommentarer